We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
Deal van de week: FANTASY & SCIENCE FICTION korting -40 %

TOP 5 Filmschurken

16. 03. 2021

 

Fantastische helden komen voort uit fantastische schurken, en dat geldt helemaal voor de schurken in onze ranglijst. Wij een selectie gemaakt van de krachtigste, meest legendarische en naar onze mening interessantste schurken, wie hun heldhaftige tegenstanders regelmatig wisten te overschaduwen en zonder wie hun eigen wereld behoorlijk wat saaier en minder interessant zou zijn.

 

5. Sauron

 

‘Eén groot oog zonder lid dat nooit slaapt, gehuld in vlammen’’ Zo wordt de duistere heer Sauron omschreven. Een zwarte tovenaar die ooit bijna heel Midden-Aarde heeft veroverd en wie meer dan eens zowel de elven, dwergen evenals de mensen aan zich heeft onderworpen. Zijn gruwelijke macht, uit zich vooral in het gemak waarmee hij zelfs de meest krachtige en nobele individuen, die ooit op Arda hebben geleefd, kan corrumperen. Het bewijs van zijn afgrijselijke kracht en verraad zijn niet alleen de Ringen van Macht, waarmee hij de Ringgeesten creëerde, maar ook hoe gemakkelijk hij door bedrog en intriges Númenor, eens het machtigste menselijke koninkrijk in de 2e eeuw van Midden-Aarde, wist te vernietigen.

 

4. Darth Vader

 

Wie kent deze legendarische schurk niet? Met zijn kenmerkende masker en hijgende ademhaling boezemde hij angst in bij inwoners van het heelal hier ver van vandaan. Echter het meest interessante aan Darth Vader is niet zijn kracht of zijn rode lichtzwaard, maar zijn persoonlijke verhaal. Hoe de Jedi Ridder een van de meest gevreesde Sith aller tijden werd, en hoe op het eind van zijn leven hij terugkeerde naar de Lichte Kant van de Kracht. De ontwikkeling van zijn karakter is wat hem tot een van de meest interessante karakters in heel Star Wars maakt.  

 

3. Dorothea Omber

 

Geef maar toe! Net als ons, had je een grotere hekel aan deze vrouw in Harry Potter dan Voldemort. Wij kennen persoonlijk niemand die niet geïrriteerd zou worden van haar psychopathische gedrag in combinatie met schattige kittens, en dan hebben we over het martelen van studenten nog niet gehad. Echter het meest angstaanjagende aan dit alles is haar motivatie, welke helemaal in overtuiging van het Ministerie van Toverkunst staat. Dankzij dit geloof, is ze tot alles in staat om haar doel te bereiken. Dorothea is daarmee is fantastisch voorbeeld hoe dun de lijn tussen goed en slecht is, en hoe gevaarlijk blind fanatisme kan zijn.

 

2. Thanos

 

Thanos, verwoester van planeten en de man die het leven in het universum half uitroeide. Van ons krijgt hij de 2e plaats, niet alleen vanwege zijn ongelooflijke kracht, dankzij welke hij persoonlijk iedere Avenger kon verslaan, maar vooral zijn motivaties en doelen. Thanos is niet de standaard schurk wie voor z’n eigen profijt of het fanatieke doel van een of andere organisatie strijd. Zijn enige verlangen is on het universum en al zijn inwoners te beschermen van het leed en dood als gevolg van ‘’overbevolking’’. Juist door zijn drijfveer konden veel kijkers met hem sympathiseren en een speciale plek voor hem vinden in hun hart. 

Notitie van de auteur: ‘’ I moest huilen na de brute moord op Thanos in zijn pittoreske hutje’’

 

1. Joker

 

Zijn we aangekomen bij de winnaar! Wie anders dan de krankzinnige Joker, de koning van de superschurken, wiens hoofddoel het verslaan van Batman en heerser van heel Gotham worden is. Wanneer we de Jared Leto’s Joker uit Suicide Squad buiten beschouwing laten, dan kunnen we rustig stellen dat deze clown een vlekkeloze vertolking is in elk van z’n films. Kortom kunnen we hem omschrijven als een onvoorspelbare en meedogenloze gek, wiens doel alle middelen doen heiligen. Maar hij heeft zijn ereplaats vooral verdiend aan zijn sarcastische humor en ‘’goocheltrucs’. Het zijn exact deze kwaliteiten die ervoor zorgen dat velen onder ons hem vaak meer aanmoedigen dan de immer serieuze Batman. 

 

 

Als laatste moeten we vanuit ons absoluut The Dark Knight even aanraden waarin Heath Ledger de grenzen verlegt wat betreft krankzinnigheid. Evenals de laatste Joker film welke ons toont dat krankzinnigheid ieder van ons kan overkomen.  

 

Bekijk de beste filmposters

Khoa

A nerd who loves cycling, football and the Lord of the Rings. Yes, that's me!EuropostersDecorate your life

Sinds 1999 is Europosters een van de topverkopers van posters, schilderijen en officiële merchandise in de Tsjechische Republiek en de rest van Europa. Bij ons vind je een enorm aanbod van film, game en sport posters in alle formaten, evenals tal van originele geschenken voor echte fans van Star Wars, Harry Potter, comics of Warner Bros. Wij weten dat mokken, verzamelfiguren, puzzels en kleding de beste cadeaus zijn voor iedereen, ongeacht leeftijd of interesse. Heb jij meer met interieur design? Dan ben je bij ons ook aan het juiste adres! Elke dag versturen we posters, illustraties, fotobehang en kunstreproducties naar tevreden klanten in meer dan 25 landen.


Contact:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +31 970 10270970

Maandag – Vrijdag  ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters Alle rechten voorbehouden.

Top