We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % op geselecteerde wandproducten ONTVANG EEN KORTINGSCODE

TOP 5 weetjes over de Guardians of the Galaxy

22. 05. 2023

Slechts weinig mensen zouden onbekend zijn met de kosmische avonturen van de superheldengroep Guardians of the Galaxy. Toch zijn er veel interessante feiten over de film die misschien alleen bij sommigen bekend zijn. Sluit je aan bij Europosters om er een paar te bekijken om de derde film van Guardians of the Galaxy te vieren: Volume 3, die nu in de bioscoop komt!

  1.   Het enorme succes van de soundtrack

Het personage van Peter Quill draagt een Walkman met een cassettebandje met hits uit de jaren ’60 en ’70 die de sfeer van de hele show hielpen vormen. Twaalf nummers uit de film vormden later het album Guardians of the Galaxy: Awesome Mix Vol 1. Het soundtrack album was zo succesvol dat het nummer één bereikte in de Billboard charts. Enkele bekende nummers van het album zijn Ain’t No Mountain High Enough en Moonage Daydream.

  1.           Guardians of the Galaxy is de eerste MCU-film waarin Josh Brolins Thanos voorkomt

Thanos is de hoofdschurk van het eerste deel van het MCU, eerst vertolkt door Damion Poitier in een korte scène in The Avengers (2012), en vervangen door Josh Brolin in Guardians of the Galaxy, die filmde in motion capture pyjama’s en zijn kostuum werd pas in de postproductie voltooid. De acteur heeft uitgedrukt dat hij graag een CGI-personage wilde spelen, omdat hij onder de indruk was van de video van Benedict Cumberbatch’s kruipende draak Smaug in The Hobbit en iets soortgelijks wilde meemaken.

  1.           Het karakter van Groot was gebaseerd op de hond van regisseur James Gunn

 Volgens James Gunn is Groot een van de personages waar de fans het dichtst bij staan. Een schattig pratend boompje met een vleugje naïviteit, iets waar mensen dol op zijn! De regisseur liet zich bij het creëren van Groot inspireren door zijn eigen hond Von Spears, hun ogen zouden bijvoorbeeld erg op elkaar lijken. Sommige delen van het gezicht van de hond werden vervolgens gebruikt voor het wasbeerkarakter Rocket.

  1.           Vin Diesel sprak Groot in 16 talen in

Vin Diesel leerde de beroemde “I am Groot” zin in zes verschillende talen voor de eerste Guardians of the Galaxy film, maar moest er bijna drie keer zoveel leren voor de tweede. Het is gemakkelijker om meerdere stemacteurs in te huren voor verschillende taalversies, maar van Vin Diesel wordt gezegd dat zijn stem zo kenmerkend is en het algemene karakter van Groot vormt, dat de filmmakers liever hadden dat de fans zijn originele stem hoorden.

  1.           De transformatie in Drax en Gamora vergde een intense voorbereiding

Hoewel een aanzienlijke hoeveelheid CGI-technologie werd gebruikt voor personages als Drax en Gamora, moesten acteurs Dave Bautista en Zoe Saldaña elke keer dat ze op de set waren meerdere uren make-up routines ondergaan. Maar het gebruik van echte make-up in plaats van het volledige gebruik van technologie betaalde zich uiteindelijk uit, want de eerste Guardians of the Galaxy film kreeg een Academy Award nominatie in de categorie make-up.

 

Bereid je met ons voor op de derde film!EuropostersDecorate your life

Sinds 1999 is Europosters een van de topverkopers van posters, schilderijen en officiële merchandise in de Tsjechische Republiek en de rest van Europa. Bij ons vind je een enorm aanbod van film, game en sport posters in alle formaten, evenals tal van originele geschenken voor echte fans van Star Wars, Harry Potter, comics of Warner Bros. Wij weten dat mokken, verzamelfiguren, puzzels en kleding de beste cadeaus zijn voor iedereen, ongeacht leeftijd of interesse. Heb jij meer met interieur design? Dan ben je bij ons ook aan het juiste adres! Elke dag versturen we posters, illustraties, fotobehang en kunstreproducties naar tevreden klanten in meer dan 25 landen.


Contact:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +31 970 10270970

Maandag – Vrijdag  ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters Alle rechten voorbehouden.

Top