We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
Deal van de week: FANTASY & SCIENCE FICTION korting -40 %

TOP 5 Avatar leuke wetenswaardigheden

19. 12. 2022

Iedereen heeft zeker op zijn minst gehoord van de Avatar film van James Cameron. Maar slechts weinigen kennen alle leuke feiten die met deze film te maken hebben. En daar komen wij, Europosters.nl, met TOP 5 leuke feitjes van de Avatar film. De perfecte tijd omdat Avatar 2 uit is! 

1) Avatars hebben te veel vingers

Het Na’vi-ras zou waarschijnlijk niet alle leuke feiten kunnen tellen die we hier vermelden, omdat hun aantal vingers een beetje afwijkt van het gebruikelijke menselijke aantal vingers (althans bij ons hier op kantoor). Mensen hebben gewoonlijk 5 vingers aan elke hand, hetzelfde als apen. Maar je kunt gemakkelijk merken dat de Na’vi anders zijn. Zij kunnen maar tot vier tellen aan elke hand. En dankzij hun aantal vingers kunnen we gemakkelijk achterhalen wie de oorlogsverf op Neytiri heeft getekend. Ze had een handpalmafdruk op haar lichaam die lijkt op Sarumans witte handafdruk.

2) De oorzaak van de oorlog is misschien niet zo onwerkelijk

Het eigenlijke doel van Avatars en de oorzaak van de oorlog tussen de Na’vi en de mensheid is een Unobtainium. Het waardevolle mineraal dat zich op de planeet Pandora bevindt. In onze wereld is Unobtainium slechts een verzonnen naam voor een volmaakt materiaal dat alle wetten van de natuurkunde op dit moment ontkent. Helaas bestaat het nog niet, ook al heeft het al een eigen atoomsymbool: Uo. Maar wie weet wanneer en waar iemand een wetenschappelijke doorbraak zal maken, toch?

3) Avatar is nog steeds de meest winstgevende film in de geschiedenis van de cinematografie

Hoewel Avatar al in 2009 uitkwam is het nog steeds de nr. 1 winstgevende film in de geschiedenis. Het is heel fascinerend wat betreft het feit dat het niet verslagen werd door de kaskrakers zoals Avengers: Endgame of Star Wars: The Force Awakens. Beide gingen behoorlijk dicht langs de Avatar film, niettemin had geen van hen de kracht noch een fanbase die groot genoeg was om hem te verslaan.

4) Na’vi volk heeft zeer specifieke stijl van boogschieten

De regisseur James Cameron besloot dat als de Na’vi 4 vingers hebben, ze hun boog zeker anders moeten gebruiken. Over het algemeen zou de handpalm naar de boogschutter gericht moeten zijn, maar de Na’vi trekken hun boogpees in de tegenovergestelde richting (van de boogschutter af). Cameron kon zijn nieuwe manier van boogschieten zelfs als functionerend bewijzen. De professionals probeerden hem om te praten, maar hij trok de boog op de Na’vi manier en raakte een struik op 75 meter afstand. Zeker, Cameron oefende, maar hij gaf later toe dat hij nogal geluk had met het schot.

5) Bekende geluiden

De meeste geluiden van de fauna en flora in de Avatar film komen uit de Jurassic Park productie. Het merendeel van de geluiden werd gerecycled en bewerkt om nauwkeurig aan te sluiten bij de buitenaardse omgevingsfilm. Hoe dan ook, sommige geluiden werden in hun oorspronkelijke vorm gebruikt voor het gebrul van de hybride beesten. Deze geluiden zijn oorspronkelijk van de hyena’s in hun natuurlijke omgeving.

Bereid je met ons voor op Avatar 2!  EuropostersDecorate your life

Sinds 1999 is Europosters een van de topverkopers van posters, schilderijen en officiële merchandise in de Tsjechische Republiek en de rest van Europa. Bij ons vind je een enorm aanbod van film, game en sport posters in alle formaten, evenals tal van originele geschenken voor echte fans van Star Wars, Harry Potter, comics of Warner Bros. Wij weten dat mokken, verzamelfiguren, puzzels en kleding de beste cadeaus zijn voor iedereen, ongeacht leeftijd of interesse. Heb jij meer met interieur design? Dan ben je bij ons ook aan het juiste adres! Elke dag versturen we posters, illustraties, fotobehang en kunstreproducties naar tevreden klanten in meer dan 25 landen.


Contact:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +31 970 10270970

Maandag – Vrijdag  ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters Alle rechten voorbehouden.

Top