We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
Deal van de week: FILMPOSTERS korting -30 %

Tips en Tricks: hoe creëer je een prettige thuiswerkomgeving?

01. 04. 2020

Recent onderzoek heeft aangetoond dat mensen die vanuit huis werken productiever zijn en gemiddeld 3 uur langer werken. Misschien vergeten ze de tijd omdat ze zo gefocust zijn op hun werk of omdat ze niet worden afgeleid door koffiepauzes met collega’s. Of misschien voelen ze zich thuis zo op hun gemak dat de motivatie vanzelf volgt! Heb je thuis nog geen ideale werkomgeving? Lees dan onze tips en tricks om je productiviteit een boost te geven. Niet alleen je baas zal je dankbaar zijn! 😊

Begin bij jezelf

Op papier klinkt thuiswerken geweldig – je kunt opstaan wanneer je maar wilt, je hoeft je haar niet elke dag te wassen en je geen zorgen te maken over je uiterlijk. Bovendien kun je af en toe even ontspannen met je favoriete tv-serie, de hond uitlaten of een sportpauze nemen. Maar in werkelijkheid kan zo’n ontspannen aanpak juist averechts werken.

 

Wil je thuis net zo effectief werken als op kantoor? Volg dan deze stappen:

  • Sta elke dag op hetzelfde tijdstip op. Het is niet erg als je iets later dan normaal opstaat, want je hoeft immers niet naar je werk te reizen.
  • Kleed je normaal aan, borstel je haar en doe wat make-up op als je je daar prettig bij voelt. Het is niet nodig om strak in het pak te zitten, maar een joggingbroek en oversized t-shirt zal ook niet erg motiverend werken. Bewaar je comfortabele huiskleding voor in het weekend! Je voelt je lekkerder in je vel als je er verzorgd uitziet, en daarnaast zal je niet in de paniek schieten bij een onverwachtse videovergadering met je baas of collega’s 😊
  • Neem de tijd om even te ontspannen voordat je met je werk begint. Speel met je huisdieren of kinderen, klets met je partner, doe wat yoga-oefeningen of maak een uitgebreid ontbijt dat je normaal gesproken alleen in het weekend bereidt. Op normale werkdagen ga je ook niet direct na het opstaan aan de slag! Je hersenen hebben behoefte aan een moment van ontspanning.
  • Kies een comfortabele, rustige werkplek uit. Niet iedereen heeft een thuiskantoor tot zijn beschikking, maar eigenlijk heb je slechts een klein hoekje voor jezelf nodig. Als je thuis geen bureau hebt staan, kan de eettafel ook dienstdoen als werkplek – al is het niet ideaal. We raden je aan om in ieder geval niet de hele dag in bed of op de bank te blijven hangen!
  • Bepaal je werktijden. Een van de redenen waarom mensen thuis langer doorwerken is omdat ze geen duidelijke regels voor zichzelf opstellen. Als je ’s ochtends meteen achter de computer gaat zitten en doorwerkt tot je hongerig, moe en stijf van het zitten bent, zal dat je uiteindelijk opbreken.
  • Neem regelmatig pauze. Tijdens deze coronacrisis heeft niet iedereen de mogelijkheid om buiten te wandelen, maar als je een tuin of balkon hebt, kun je wel elke twee uur een frisse neus halen. Als het niet mogelijk is om naar buiten te gaan, zet dan een raam open en doe wat rek- en strekoefeningen. Verlies je snel de tijd uit het oog? Zet dan een wekker op je telefoon of computer. Zo maak je het jezelf gemakkelijk om precies 8 uur te werken, en geen minuut langer!
  • Houd niet de hele dag het nieuws in de gaten. Het is lastig om je ergens op te concentreren wanneer je elke 5 minuten het laatste nieuws uit de media volgt. Het is voor je mentale gezondheid en concentratie beter om slechts één keer per dag het nieuws te lezen. Door het aantal coronaslachtoffers precies bij te houden zal je productiviteit er niet op vooruit gaan. Eerder het tegenovergestelde!

Hoe creëer je een prettige thuiswerkomgeving?

Helaas heeft niet iedereen een groot huis of een stille omgeving tot zijn beschikking. Als je kinderen hebt, leg hen dan uit hoe belangrijk het is dat je een paar uur ongestoord kan werken en geef ze taken – ze hebben vast huiswerk van school gekregen! Als je kinderen al wat groter zijn, kunnen ze ook helpen met huishoudelijke taken zoals schoonmaken, eten bereiden, enzovoort. Het zal ze een tijdje bezighouden, verantwoordelijkheid leren en jouw leven makkelijker maken! Als je alleen woont, ruim dan regelmatig je huis op. Een schone leefomgeving is gezond en werkt motiverend! Maak ook je toetsenbord en telefoon grondig schoon. Weet je hoeveel bacteriën en virussen zich hier dagelijks verzamelen?

 

Dit zijn enkele eenvoudige tips voor het creëren van een comfortabele leefomgeving:

  • Houd je bureau netjes. Er is niks vervelender dan een werkblad bezaaid met papieren, koffiekopjes, snoeppapiertjes, enzovoort! Ruim elke ochtend je bureau op en zet een kan water voor jezelf klaar. Zo hoef je niet om de 5 minuten naar de keuken te lopen omdat je dorst hebt. Daarnaast is voldoende water drinken ook belangrijk voor je gezondheid.
  • Zet je favoriete muziek aan. Houd je niet van absolute stilte? De werkdag gaat vast sneller voorbij als je tijdens het werken naar je favoriete muziek luistert. Wij raden je aan om een rustige playlist te zoeken, heavy metal zal je misschien te veel afleiden 😊
  • Verfraai je muren. Ben je uitgekeken op je huidige decoraties of kijk je tegen een lege muur? Dan is het tijd voor verandering. Inspirerende posters met grappige teksten of quotes van beroemdheden zijn een uitstekende keuze voor je werkplek. Als je meer van kunst houdt, zet de mysterieuze glimlach van Mona Lisa of de abstracte kunst van Wassily Kandinsky je misschien aan het werk. Bezoek onze thuiskantoorcollectie en laat je inspireren!

Welk thema past in jouw thuiskantoor?

Volg je eigen smaak bij het inrichten van je werkplek. Kies niet blindelings voor de trend van het moment. Kun je wel wat inspiratie en advies gebruiken? Ga dan voor decoraties met een kalmerend effect. Bijvoorbeeld afbeeldingen van de zee, het strand, de bossen of bergen. De natuur heeft altijd een positieve uitwerking! Het unieke werk van het kunstenaarsduo Finlay & Noa past perfect in een modern interieur. Ook kunnen we de illustraties van Lena Ker en Martina Pavlova aanraden of het werk van de Franse fotograaf Philippe Hugonnard. Zijn reisfoto’s zullen je zeker inspireren (je weet in ieder geval waar je in de toekomst op vakantie wilt). Ben je op zoek naar wat kleur voor aan je witte muren? Bekijk dan het werk van de moderne kunstenaar Peter Graham.

 

We wensen je veel succes met thuiswerken en je nieuwe werkroutine! Geloof ons, je zal straks niet eens meer naar het kantoor terug willen! 😊

 

Laat je inspireren door onze thuiskantoorcollectieEuropostersDecorate your life

Sinds 1999 is Europosters een van de topverkopers van posters, schilderijen en officiële merchandise in de Tsjechische Republiek en de rest van Europa. Bij ons vind je een enorm aanbod van film, game en sport posters in alle formaten, evenals tal van originele geschenken voor echte fans van Star Wars, Harry Potter, comics of Warner Bros. Wij weten dat mokken, verzamelfiguren, puzzels en kleding de beste cadeaus zijn voor iedereen, ongeacht leeftijd of interesse. Heb jij meer met interieur design? Dan ben je bij ons ook aan het juiste adres! Elke dag versturen we posters, illustraties, fotobehang en kunstreproducties naar tevreden klanten in meer dan 25 landen.


Contact:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +31 970 10270970

Maandag – Vrijdag  ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters Alle rechten voorbehouden.

Top