We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
Ontdek de beste deals van deze week: METALEN WANDBORDEN korting -15 % ×

The Beatles, Queen, Kiss… Ontdek de verhalen achter de namen van deze beroemde bands!

28. 03. 2019

Het is vaak lastig om een perfect passende naam voor een kind of huisdier te vinden. Laat staan een band! Bij het uitzoeken van een naam voor je nakomelingen kun je inspiratie opdoen in de literatuur, maar voor een band is het niet zo eenvoudig. Hoe kwamen John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr op het idee om hun band naar een insect te vernoemen? En wat betekent AC/DC eigenlijk? Laten we samen op onderzoek gaan!

“Ik had een visioen toen ik twaalf was, ik zag een man op een brandende taart, en hij zei: “Jullie zijn Beatles met een ‘a’”, en dat zijn we.”

Dit is het antwoord dat John Lennon tijdens een interview gaf op deze oneindig vaak gestelde vraag. Fans die bekend zijn met de leefstijl van de Beatles vinden dit antwoord waarschijnlijk niet onaannemelijk – deze jongemannen waren niet onbekend met drugs, maar later voegde John een andere, officiële versie toe.

Aan het begin van hun carrière waren de Beatles grote fans van de zanger Buddy Holly en zijn band The Crickets. Het was in die tijd de gewoonte dat bands lange namen hadden. Om op te vallen kozen ze voor de korte naam ‘The Beatles’. Maar als je goed met spelling bent, weet je waarschijnlijk dat de correcte schrijfwijze eigenlijk ‘Beetles’ is. Waren ze echt zo slecht in spelling? Helemaal niet. Het is namelijk een woordspeling. Toen John en zijn vrienden op zoek waren naar de perfecte naam, wilden ze graag het woord ‘beat’ gebruiken. Dus pasten ze het woord ‘beetle’ aan. Het draait allemaal om de beat! 😊

“Jaren geleden bedacht ik de naam ‘Queen’… Het is slechts een naam, maar het is heel vorstelijk natuurlijk, en het klinkt prachtig… Het is een sterke naam, universeel en direct…”

Degenen die de film Bohemian Rhapsody hebben gezien weten dat de band van Brian May en Roger Tylor aanvankelijk de naam Smile droeg, en Freddie Mercury slechts een fan was. Maar natuurlijk was het Freddie die het idee bedacht om de band Queen in plaats van Smile te noemen. Hij had dit niet overlegd met zijn bandleden, zij kwamen er pas achter nadat het eerste album van de band uitkwam en de nieuwe naam op de albumhoes stond. May en Taylor hebben zich nooit verzet tegen deze verandering, want ze wisten goed dat Freddie geen tegenspraak zou dulden dankzij zijn eigenwijze karakter. En waarom Queen? In die tijd kon dit woord in Engeland worden opgevat als een andere benaming voor homoseksueel. Mercury beweerde dat hij deze naam per ongeluk verzon, maar zijn de overeenkomsten met zijn persoonlijkheid wel toeval?

“En KISS dan?”

Veel mensen geloven dat de naam KISS is ontstaan als afkorting van de term ‘Knight’s in Satan’s Service’, maar dit is niet waar. Paul Stanley, een van de oprichters van de band, was op zoek naar een naam die dubbelzinnig kon worden opgevat. Aan het begin van 1973 reden de bandleden door New York, terwijl ze op het onderwerp van de voormalige band van Peter Criss kwamen, genaamd Lips. Stanley bedacht meteen de naam Kiss, als logische opvolger van Lips. En het was de perfecte keus, want Kiss kan op vele manieren opgevat worden. Is het een romantische kus of de kus des doods? Dat is aan jou!

“Cherchez la femme”

Wat betekent AC/DC? De broers Malcolm en Angus Young, de oprichters van deze band, hebben ook een zus. Haar naam is Margaret en zij hield van naaien, en deze hobby inspireerde haar broers. Haar naaimachine had een AC/DC-teken, de afkorting voor wisselstroom/gelijkstroom. Als je niet begrijpt waarom ze deze naam zo ingenieus vonden, bekijk dan maar eens een paar optredens van deze band. Ze barsten namelijk van de energie.

Artistieke muziekpostersDecorate your life!

Sinds 1999 is Europosters uitgegroeid tot een van de topaanbieders voor posters, muurschilderingen en kunst aan de muur. Op dit moment werken wij samen met kunstenaars, fotografen en grafisch ontwerpers uit heel Europa. In ons aanbod vind je de mooiste bekende schilderijen en gloednieuwe kunstwerken van hedendaagse kunstenaars. Wij printen uw eigen foto's graag, en desgewenst kunnen wij uw prints in hoogwaardige kaders plaatsen. Wij houden ontzettend van interieurontwerp, maar ook nerds en muziekliefhebbers worden niet vergeten. Voor wie we ons aanbod aan posters, mokken, t-shirts, verzamelfiguren en andere gelicenseerde producten en geschenken voortdurend uitbreiden.


Contact:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 777 33 44 55 (alleen in het Engels)

Maandag – Vrijdag  ǀ 7:00 – 15:00

 

© 1999 – 2021 Europosters Alle rechten voorbehouden.

Deze website gebruikt cookies. Als je verder gaat met het gebruiken van onze services, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Meer informatie Akkoord ×
Top