We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
Deal van de week: FANTASY & SCIENCE FICTION korting -40 %

Shabby Chic: verwelkom het voorjaar!

13. 03. 2020

De lente komt eraan en voor je het weet staat alles weer in bloei.  Maar dankzij de interieurstijl Shabby Chic hoef je niet op het ontwaken van de natuur te wachten en kun je het hele jaar door genieten van een lentesfeer in huis! Lees verder en maak kennis met deze romantische stijl.

Wat is Shabby Chic?

 

Shabby Chic, een stijl die overal ter wereld populair is, werd in het leven geroepen door designer Rachel Ashwell in de jaren ’80 van de vorige eeuw. Ze haalde inspiratie uit de klassieke Engelse interieurstijl en combineerde het met invloeden uit de Franse Provence en Toscane. Deze stijl is vrij vrouwelijk te noemen, maar dat betekent niet dat mannen het koste wat kost moeten vermijden. De ‘gentlemen’ van het Engelse platteland hadden immers ook niets tegen bloemen! Deze stijl is perfect voor elke romanticus, man of vrouw. De belangrijkste kenmerken van Shabby Chic zijn lichte kleuren, met name wit, crème en lichte pastelkleuren. Maar natuurlijk vooral veel bloemen! Deze bloempatronen komen terug in schilderijen en op meubels, muren en vazen. Tot slot geven enigszins versleten meubels deze stijl zijn karakteristieke landelijke look.

Tips voor Shabby Chic in huis

 

Het is niet nodig om je huis compleet te verbouwen als je deze stijl wilt toepassen in je interieur. Wij laten je zien dat het mogelijk is om Shabby Chic in huis te halen zonder je meubels toe te takelen of een ruime landelijke keuken in te bouwen. Volg gewoon onze eenvoudige tips:

  • De belangrijkste kleur is wit. Het frist je huis op en laat de bloempatronen goed tot zijn recht komen. Vind je wit te steriel? Ga dan voor crème of lichtroze. Advies voor de dames, zorg er wel voor dat je partner zich ook thuis voelt in een meisjesachtig interieur.
  • Gebruik fotobehang als mooie aanvulling op je frisse muren. Kleine bloemetjes of natuurlandschappen zijn een goede keuze. Dit patroon is een prachtig voorbeeld! Stipjes of strepen zijn ook zeer geschikt.
  • Schilderijen. Hoewel traditionele afbeeldingen van bloemen uitstekend passen bij Shabby Chic (zoals dit klassieke stilleven door Auguste Renoir), zijn moderne digitale ontwerpen een prima alternatief. Heb je al genoeg bloemen in huis? Denk dan aan posters met macarons of mode-illustraties.
  • Accessoires. Naast verse boeketten passen woonaccessoires van hout en koper perfect bij deze stijl. Kleine beeldjes, oude klokken – het maakt niet uit wat het is, zolang je decoraties maar een verhaal hebben. Accessoires zijn erg belangrijk voor deze stijl, dus neem de tijd om de perfecte aanvulling op je interieur te vinden.
  • Textiel. Bloempatronen zijn natuurlijk ook terug te vinden op beddengoed, spreien, tafelkleden en theedoeken. En vergeet de kussens niet! Shabby Chic draait om gezelligheid, dus ga voor een overdaad aan kussens op de bank of op het bed.

Is het niet te veel? Zeker niet!

 

Shabby Chic is het tegenovergestelde van gestroomlijnd minimalisme, waarbij alles functioneel en vooral niet overdadig mag zijn. Shabby Chic is weinig bescheiden en vraagt zich niet af of iets nuttig is of een doel heeft in het interieur. Schoonheid is het enige vereiste. Laat je inspireren door onze collectie en kies de mooiste afbeeldingen voor jouw interieur!

 

Ontdek onze Shabby Chic CollectieEuropostersDecorate your life

Sinds 1999 is Europosters een van de topverkopers van posters, schilderijen en officiële merchandise in de Tsjechische Republiek en de rest van Europa. Bij ons vind je een enorm aanbod van film, game en sport posters in alle formaten, evenals tal van originele geschenken voor echte fans van Star Wars, Harry Potter, comics of Warner Bros. Wij weten dat mokken, verzamelfiguren, puzzels en kleding de beste cadeaus zijn voor iedereen, ongeacht leeftijd of interesse. Heb jij meer met interieur design? Dan ben je bij ons ook aan het juiste adres! Elke dag versturen we posters, illustraties, fotobehang en kunstreproducties naar tevreden klanten in meer dan 25 landen.


Contact:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +31 970 10270970

Maandag – Vrijdag  ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters Alle rechten voorbehouden.

Top