We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
Deal van de week: FANTASY & SCIENCE FICTION korting -40 %

Recensie: Stranger Things seizoen 4

20. 06. 2022

Ons lange wachten is eindelijk beloond met het vierde seizoen van de hitserie Stranger Things. Nou ja, niet het volledige seizoen, want we hebben nog twee afleveringen tegoed. Die komen pas begin juli uit, maar je kunt de eerste zeven spectaculaire afleveringen nu al bekijken op Netflix. Pas op! Dit artikel bevat milde spoilers, dus lees op eigen risico verder als je nog niet bent begonnen aan seizoen 4. Je bent gewaarschuwd!

 

Vergeleken bij de vorige seizoenen, vinden de verschillende verhaallijnen nu op verschillende locaties plaats. Eleven, Will, Jonathan en Joyce zijn naar Californië verhuisd, Hopper bevindt zich in een Russisch werkkamp en de rest van de hoofdpersonen zijn achtergebleven in het stadje Hawkins. Naast de oude bekenden maken we ook kennis met een paar nieuwe gezichten. Onder wie Eddie, de leider van de Hellfire Club, Argyle, Jonathans beste vriend in Californië, en de grootste schurk van dit seizoen, Vecna.

Vecna is bijna het hele lang seizoen in mysterie gehuld, maar de onthulling van zijn achtergrondverhaal is een van de beste momenten van het seizoen. De acteur die Vecna vertolkte, moest zich elke dag in dikke lagen kostuum hullen. Volgens de cast duurde bedroeg het record voor dit proces maar liefst 6 uur en 20 minuten. Met wat extra hulp van CGI leverde dit wel een van de meest angstaanjagende slechteriken van de serie op.

In vergelijking met de vorige seizoenen is het vierde seizoen een stuk enger. Dit wordt nog versterkt door verschillende verwijzingen naar klassieke horrorfilms. De scène op de rolschaatsbaan verwijst naar het verhaal van Stephen King’s Carrie, de scene met Nancy en Robin in het gesticht lijkt rechtstreeks uit Silence of the Lambs te komen en de meest in het oog springende gelijkenis is die met A Nightmare on Elm Street. De personages in trance verkeren in een droomwereld die lijkt op die van Freddy Krueger, maar ook de manier waarop Vecna zijn slachtoffers vermoordt doet aan hem denken. Freddy Krueger speelt zelfs een rol in de serie. Acteur Robert Englund, die vroeger in de huid van Freddy kroop, speelt in Stranger Things de rol van Victor Creel.

De soundtrack speelt ook een enorme rol in de sfeer van het vierde seizoen. Tijdens de eerste aflevering hoor je klassiekers als California Dreamin’, You Spin Me Round (Like a Record), Dream A Little Dream of Me en Psycho Killer. Maar de allergrootste hit is Running Up That Hill van Kate Bush. Dit nummer steeg naar de eerste plek van de iTunes charts en in maar liefst 34 landen naar de eerste plek van de hitlijsten.

 

De rest van het vierde seizoen van Stranger Things komt bijna uit! Ben jij er klaar voor?

Stranger ThingsEuropostersDecorate your life

Sinds 1999 is Europosters een van de topverkopers van posters, schilderijen en officiële merchandise in de Tsjechische Republiek en de rest van Europa. Bij ons vind je een enorm aanbod van film, game en sport posters in alle formaten, evenals tal van originele geschenken voor echte fans van Star Wars, Harry Potter, comics of Warner Bros. Wij weten dat mokken, verzamelfiguren, puzzels en kleding de beste cadeaus zijn voor iedereen, ongeacht leeftijd of interesse. Heb jij meer met interieur design? Dan ben je bij ons ook aan het juiste adres! Elke dag versturen we posters, illustraties, fotobehang en kunstreproducties naar tevreden klanten in meer dan 25 landen.


Contact:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +31 970 10270970

Maandag – Vrijdag  ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters Alle rechten voorbehouden.

Top