We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % op geselecteerde wandproducten ONTVANG EEN KORTINGSCODE

Maurits Bausenhart: als je een leeuw ontmoet, volg dan de ‘Hakuna Matata’ regel!

14. 09. 2020

Maurits Bausenhart is een getalenteerde jonge fotograaf die we ‘per ongeluk’ ontdekten. Sinds zijn zestiende is hij serieus bezig met fotografie. Hoewel fotografie een van zijn grootste passies is, is het niet zijn enige liefde. In een van onze eerste gesprekken vertelde Maurits dat hij zichzelf geen bijzonder interessant persoon vindt, omdat hij zijn hele leven nog voor zich heeft. Maar dit interview bewijst het tegendeel! Lees verder als je ‘het verhaal achter de schermen’ van deze veelbelovende Duitse fotograaf wilt weten!

Toen de aap uit de mouw kwam

Het is lastig te zeggen wanneer Maurits zich realiseerde dat hij een oog voor fotografie had, maar hij herinnert zich wel de exacte foto waarover hij niets anders dan zeer lovende feedback kreeg van zijn familie en vrienden. “Het is een beetje een cliché, maar het was een foto van mijn kat. Sinds die foto ben ik de officiële familiefotograaf!” antwoordde hij lachend toen ik hem vroeg naar de foto die hem deed beseffen dat fotografie zijn grote passie is.

Als je zijn foto’s bekijkt, zou je kunnen denken dat Maurits niets liever wil worden dan een vakfotograaf zoals Peter McKinnon of Bejamin Ortega, die hij beiden bewondert, maar dat is niet het geval. “Ik loop momenteel stage in de e-commerce, dat is mijn andere ‘liefde’. Naast reizen, waar ik ook veel van houd.” En dit reizen was het belangrijkste gespreksonderwerp tijdens ons gesprek.

This time for Africa

Wat is de mooiste plek die je ooit hebt bezocht?

Maurits: “Ik denk China en Afrika, en ik genoot ook ontzettend van mijn tijd in New York. Helaas heb ik hier geen foto’s van.”

Laten we het eens hebben over je reis naar Afrika, aangezien dit het onderwerp is van het grootste aandeel van jouw werk in ons assortiment. Hoe is het om oog in oog te hebben gestaan met wilde dieren?

Maurits: “Het was ontzettend bijzonder om oog in oog te staan met majestueuze dieren van deze omvang. Alleen al het mogen aanschouwen van het gedrag van deze dieren in hun ‘normale’ leefomgeving liet me sprakeloos achter. Vaak worden olifanten, leeuwen en jachtluipaarden enkel als wilde en gevaarlijke dieren afgebeeld. Maar zolang je ze niet in gevaar brengt of stoort, zijn ze rustiger dan de meeste mensen die ik ken (lacht). Er kwam bijvoorbeeld een keer een leeuw naar onze auto toe en ging daar rustig in de schaduw liggen. Dat zie je gewoonweg niet elke dag.”

Uiteindelijk zijn het gewoon grote katten… Was je bang toen de leeuw op je af kwam?

Maurits: “Nee niet echt. Onze gids was een van de beste gidsen die we konden krijgen. Hij leerde onze het principe: ‘Hakuna Matata. Zolang je hem niet probeert te aaien, komt alles goed.’ Deze richtlijnen nam ik ter harte, ik nam enkel wat foto’s van hem. En alles ging goed.”

De volledige Chinese ervaring

Heb je tijdens het reizen een grappige ervaring opgedaan die je met ons wilt delen?

Maurits: “In Shanghai was er een grappig moment toen ik voor twee liften in ons hotel stond te wachten. Tussen die liften stond een bakje met zand erin. Ik vroeg me dagenlang af wat het kon zijn. Op de laatste dag stond er een Chinese man naast me, die er plotseling in spuugde. Ik was eerst wat verbaasd, omdat je dit in Duitsland en Europa niet ziet. Maar het lijkt daar heel gewoon te zijn. In ieder geval in Shanghai.”

Dat is interessant! Als je op reis bent, probeer je dan de authentieke gerechten uit? De Chinese en Afrikaanse keukens zijn heel anders dan de Europese…

Maurits: “Jazeker! Ik probeer zoveel mogelijk gerechten van mijn ‘food bucket list’ af te strepen. Bijvoorbeeld kippenpootjes.”

Ugh… Hoe smaakte het?

Maurits: “Heel lekker. Probeer het maar eens. Lach maar. Maar spinnen of levende schorpioenen zijn nog een stap te ver voor mij… In Afrika heb ik niets buitengewoons gegeten. Ik heb al het lokale eten geproefd en ik moet zeggen dat alles heerlijk was. Ik kan de authentieke Afrikaanse en Chinese keuken van harte aanbevelen!”

Ik weet niet of ik zo dapper ben… Wat zijn je volgende reisplannen? Nadat de corona-epidemie voorbij is natuurlijk.

Maurits: “Aangezien deze verre bestemmingen alleen mogelijk waren dankzij mijn ouders, zal het dit jaar minder spectaculair zijn (lacht). Vanaf nu betaal ik de meeste van mijn reizen uit eigen zak, ik denk dat Duitsland ook erg mooie plekken te bieden heeft en sommige Europese steden staan ook nog op mijn bucket list. Zoals Parijs of Lissabon.”

Wat denk je van Praag?

Maurits: “Ja, Praag is ook erg mooi en de moeite waard om naartoe te reizen. Het staat ook op mijn lijstje! We zullen zien welk land of stad mij het eerste en meeste zal aantrekken.”

Wat is je grootste droom?

Maurits: “Wat betreft mijn persoonlijke leven wil ik gewoon gelukkig zijn en zo weinig mogelijk spijt hebben. Want je leeft maar één keer. Het klinkt als een cliché, maar het is de waarheid. Er het beste van maken en gelukkig zijn met wat je hebt bereikt is de beste manier om dit te realiseren. Maar ik droom er ook nog steeds van om een klassieke Porsche te bezitten, daar zou ik zeker gelukkig mee zijn!”

Ik wens je daar veel succes me! Wil je nog iets toevoegen, misschien wat motivatie voor de lezers?

Maurits: “Ik wil alleen maar zeggen dat ik echt geloof dat alles mogelijk is. Als je iets heel graag wilt, doe er dan alles om aan je doel te bereiken.”

Het interview met Maurits was een geweldige ervaring. Hij lijkt op het eerste gezicht een ‘doodnormale jongen’, maar als je wat langer met hem praat, kun je voelen dat deze jongeman veel te bieden heeft. Toen ik hem vroeg of hij team ‘Canon’ of team ‘Nikon’ was, verraste hij me met een nogal onverwacht antwoord: “Met camera’s is het net als auto’s. Je kunt in elke auto rijden, maar slechts enkelen voelen goed aan. Ik neem foto’s met mijn Lumix en daar ben ik tevreden mee.” Gelukkig en ontspannen zijn bijvoeglijke naamwoorden die goed bij Maurits passen, maar we kunnen ze ook gebruiken om zijn dierportretten uit Afrika te beschrijven.

 

We nodigen je uit om een nieuwe fotocollectie te ontdekken van de reizen van Maurits Bausenhart – een jonge getalenteerde fotograaf die we met trots aan je willen voorstellen!

 

Naar de Maurits Bausenhart CollectieEuropostersDecorate your life

Sinds 1999 is Europosters een van de topverkopers van posters, schilderijen en officiële merchandise in de Tsjechische Republiek en de rest van Europa. Bij ons vind je een enorm aanbod van film, game en sport posters in alle formaten, evenals tal van originele geschenken voor echte fans van Star Wars, Harry Potter, comics of Warner Bros. Wij weten dat mokken, verzamelfiguren, puzzels en kleding de beste cadeaus zijn voor iedereen, ongeacht leeftijd of interesse. Heb jij meer met interieur design? Dan ben je bij ons ook aan het juiste adres! Elke dag versturen we posters, illustraties, fotobehang en kunstreproducties naar tevreden klanten in meer dan 25 landen.


Contact:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +31 970 10270970

Maandag – Vrijdag  ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters Alle rechten voorbehouden.

Top