We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
Deal van de week: FANTASY & SCIENCE FICTION korting -40 %

Laten we Batman een bezoekje brengen in Gotham City!

07. 02. 2022

Batman, de beschermer van Gotham City – wie kent hem niet? Deze gevleugelde held is te vinden in talloze strips, films, games en zelfs Lego. En wist je dat Batman de op twee na rijkste superheld is? De eerste plaats gaat naar Black Panther en op de tweede plek staat Iron Man. Zie je de luxe levensstijl van deze held ook wel zitten? Wees dan bereid om diep in de buidel te tasten, want leven als Batman kost je namelijk een slordige $682.450.750.

Batman verscheen voor het eerst in 1939. Hij werd meteen een geliefd personage in de strips van DC Comics. In 1940 werd Robin de trouwe sidekick van Batman. Sindsdien is deze held in strips, films en games over de hele wereld te zien. De eerste Batman-film verscheen in 1966 op het witte doek en de eerste acteur die hem vertolkte was Adam West. Al in de eerste film krijgt Batman veel voor zijn kiezen! Hij moet het namelijk opnemen tegen vier legendarische schurken: Catwoman, Penguin, Joker en Riddle. Cesar Romero, die de Joker speelde, weigerde zijn snor af te scheren voor zijn rol. De visagisten probeerden dit zo goed mogelijk te verbergen, maar toch is zijn snor nog steeds duidelijk te zien. Ach, het past eigenlijk wel bij het chaotische karakter van de Joker.

Tegenwoordig laten fans via social media meteen hun stem horen. Maar die optie bestond nog niet in 1988. Dus wat hadden de schrijvers van de strips bedacht? In de vierdelige stripreeks Death in the Family gaven ze lezers de mogelijkheid om de afloop van het verhaal te bepalen. Dit was echter niet zomaar een beslissing, het was namelijk een kwestie van leven of dood voor Robin. Meer dan 10.000 mensen belden een speciaal telefoonnummer en met een meerderheid van slechts 72 stemmen werd het lot van Robin bepaald: hij moest sterven. DC kreeg veel kritiek te verduren voor het doden van een van de hoofdpersonages. Het verhaal is echter nog steeds populair bij fans en in 2020 kwam er een korte interactieve film uit, genaamd Batman: Death in the Family, waarbij er 7 verschillende eindes mogelijk zijn voor de kijker.

In de loop der jaren werd de rol van Batman door veel verschillende acteurs vertolkt. Zeer bekend zijn onder andere Michael Keaton, Ben Affleck, George Clooney en Christian Bale. En dit jaar wordt deze lijst aangevuld met Robert Pattinson, bekend van Twilight, Harry Potter and the Goblet of Fire en Tenet. Pattinson bereidt zich al jaren voor op zijn debuut als Batman, omdat de releasedatum meerdere keren werd uitgesteld vanwege de coronapandemie. Wat doet hij zoal om zich voor te bereiden op zijn rol? Op de eerste plek staat natuurlijk rigoureuze fysieke training. Om in superheldenvorm te komen is hij jiu jitsu gaan beoefenen. En om Batman echt te doorgronden, is hij vele van de klassieke en moderne strips gaan lezen. Colin Farrell en Paul Dano zijn gecast als Batman’s vijanden en Zoë Kravitz zal verschijnen als de intrigerende Catwoman.

Maar toch kan geen van deze acteurs zeggen dat zij het vaakst in de huid van Batman zijn gekropen. Deze eer behoort namelijk toe aan Kevin Conroy, die zijn stem meer dan 30 keer verleende aan dit personage in tekenfilms, -series en videogames. Ook heeft maar één acteur de rol van zowel Batman als Superman vertolkt, en dat is Ben Affleck. Eigenlijk had hij dus een dubbelrol kunnen spelen in Batman vs Superman! In 1996 ondergaat Batman een transformatie, dankzij de samenwerking tussen DC en Marvel. Batman en Wolverine smelten samen tot één personage, namelijk Dark Claw (of Logan Wayne in zijn menselijke vorm).

The Batman verschijnt op 3 maart 2022 in de bioscoop. Wij kunnen niet wachten – en jij?

 

Ontdek onze Batman CollectieEuropostersDecorate your life

Sinds 1999 is Europosters een van de topverkopers van posters, schilderijen en officiële merchandise in de Tsjechische Republiek en de rest van Europa. Bij ons vind je een enorm aanbod van film, game en sport posters in alle formaten, evenals tal van originele geschenken voor echte fans van Star Wars, Harry Potter, comics of Warner Bros. Wij weten dat mokken, verzamelfiguren, puzzels en kleding de beste cadeaus zijn voor iedereen, ongeacht leeftijd of interesse. Heb jij meer met interieur design? Dan ben je bij ons ook aan het juiste adres! Elke dag versturen we posters, illustraties, fotobehang en kunstreproducties naar tevreden klanten in meer dan 25 landen.


Contact:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +31 970 10270970

Maandag – Vrijdag  ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters Alle rechten voorbehouden.

Top