We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
20% korting op posters, afdrukken, fotobehang Kortingscode: HOT20 ×

Het verhaal van Toy Story

29. 08. 2019

Buzz Lightyear, Mr. Potato Head, Rex of Andy… Als je zelf kind was of kinderen had in de jaren ’90, ken je deze personages uit Toy Story vast nog wel! Deze prachtige animatiefilm van Pixar over speelgoed dat tot leven komt was de eerste speelfilm die volledig digitaal geanimeerd werd. Negen jaar na het derde deel is eindelijk het vierde (en laatste) deel te zien in de bioscoop. Wij hebben een paar interessante feitjes over Toy Story voor je op een rij gezet die je misschien nog niet wist (of bent vergeten) 😊

De tweede man op de maan

Heb je ooit stilgestaan bij de naam Buzz Lightyear? Een van de meest geliefde personages uit Toy Story draagt niet per toeval deze naam. Als je de geschiedenis achter het 50-jarige jubileum van de maanlanding hebt opgezocht, weet je vast dat Neil Armstrong als eerste op de maan liep. Maar hij is niet de enige. Naast Armstrong bestond de bemanning van de Apollo 11 uit nog twee mannen – Michael Collins en Buzz Aldrin. De plastic astronaut is vernoemd naar kolonel Aldrin. Maar dat is niet alles! Aldrin heeft er persoonlijk voor gezorgd dat Buzz Lightyear in 2005 het International Space Station kon bezoeken! Als het gaat om speelgoed in de ruimte, is er slechts één pop die het verder heeft gebracht dan Buzz. Het Tsjechische Molletje uit een reeks animatiefilms vergezelde astronaut Andrew Feustel op zijn missie naar de maan.

Bo Peep

Bo Peep had eigenlijk een barbiepop moeten zijn, maar Mattel verbood in 1995 het gebruik van zijn beroemde pop in de film. Hun redenering was dat Barbie een neutraal personage moest blijven. Kleine meisjes moesten zelf het karakter van hun geliefde pop kunnen bepalen, Mattel wilden hier geen invloed op uitoefenen. Maar later veranderden ze van mening en verscheen Barbie in het tweede deel. Ze heeft nu zelfs haar eigen tv-show!

Er was bijna geen Toy Story 2 geweest

Heb je ooit aan iets belangrijks op je computer gewerkt totdat plotseling het bestand ‘zomaar verdween’? Toen Toy Story 2 voor zo’n 90% klaar was, werden de makers door een anonieme hacker aangevallen die het voor elkaar kreeg om met zijn malware alles te verwijderen. Gelukkig had een lid van het team die dag een kopie gemaakt, omdat zij thuis verder wilde werken. Zij heeft eigenhandig de film gered van de ondergang!

Toy Story 4

Het is bijna 25 jaar sinds het eerste avontuur van Buzz en Woody. In dit deel wordt een nieuw personage geïntroduceerd, genaamd Forky, dat gered moet worden. Je kunt je verheugen op een hoop actie, geweldige grapjes en de beroemde stemmen van Tom Hanks, Tim Allen en Keanu Reeves!

Toy Story-collectieEuroposters – Decorate your life

Sinds 1999 is Europosters een van de topverkopers van posters, schilderijen en officiële merchandise in de Tsjechische Republiek en de rest van Europa. Bij ons vind je een enorm aanbod van film, game en sport posters in alle formaten, evenals tal van originele geschenken voor echte fans van Star Wars, Harry Potter, comics of Warner Bros. Wij weten dat mokken, verzamelfiguren, puzzels en kleding de beste cadeaus zijn voor iedereen, ongeacht leeftijd of interesse. Heb jij meer met interieur design? Dan ben je bij ons ook aan het juiste adres! Elke dag versturen we posters, illustraties, fotobehang en kunstreproducties naar tevreden klanten in meer dan 25 landen. #MerchForAll


Contact:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 777 33 44 55 (alleen in het Engels)

Maandag – Vrijdag  ǀ 7:00 – 15:00

 

© 1999 – 2022 Europosters Alle rechten voorbehouden.

Top