We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % op geselecteerde wandproducten ONTVANG EEN KORTINGSCODE

Ergere infecties dan het coronavirus: de beste post-apocalyptische fictie

11. 06. 2020

Een dodelijke infectie die stapels lijken achterlaat. Dat is het nieuwe virus genaamd COVID-19, waar we nu al een tijd tegen vechten. We willen deze pandemie niet bagatelliseren, maar dankzij onze favoriete films en series weten we dat het altijd nog erger kan. Die lijken kunnen bijvoorbeeld gaan bijten! Denk maar eens aan de wereld waarin Rick na een paar weken in coma te hebben gelegen ontwaakte in de populaire serie The Walking Dead. Dodelijke infecties en levende doden vormden altijd al een grote bron van inspiratie voor filmproducten. Laten we stilstaan bij de beste apocalyptische films, series en games, zodat de huidige situatie niet meer zo eng lijkt! Maar draag wel een mondkapje tijdens het lezen, want dit artikel zit boordevol dodelijke virussen… 😊

Hoe kijk jij tegen de zomer aan?

 

Populaire zombies

Slechts één kleine beet en je normale leven is voorbij. Of je gaat dood en je lichaam verandert in een strompelend, rottend monster, of je muteert gewoon ‘een beetje’ en je moordlustige kant komt slechts af en toe naar boven. Als de wereldbevolking binnen no-time in bloeddorstige zombies verandert en er slechts een handjevol overlevenden zijn, verwacht je gewoonweg geen happy end. Er volgen waarschijnlijk nog twee seizoenen van de serie The Walking Dead, maar diegenen die het originele stripverhaal hebben gelezen weten al – pas op voor de spoiler – dat Rick Grimes zeker geen Brad Pitt is. (Niet alleen qua looks). We bedoelen Brad’s personage in de film World War Z uit 2013. Niet alleen overleeft hij de apocalyps, maar ook vindt hij een snelle oplossing voor de zombie-infectie. Helaas had Rick niet zoveel geluk.

Wat zie jij in de spiegel na wekenlange quarantaine?

Een nieuw begin

Hoe ziet je leven eruit als je een dodelijke zombie-infectie probeert te vermijden? Als je Resident Evil hebt gezien of gespeeld, waar het hoofdzakelijke doel lijkt om zoveel mogelijk mutanten te vermoorden, vraag je je af of overleven überhaupt wel de moeite waard is. In videogames beleven we plezier aan de eeuwige strijd, maar in het echte leven zit je daar niet op te wachten. Leef je maar eens uit op een boksbal en je zult zien dat je niet zo veel uithoudingsvermogen hebt als de helden uit de films! En zeker geen eindeloze voorraad van munitie. Het blijft de vraag of het mogelijk is om alle zombies uit te roeien en de wereld als Adam en Eva te herbevolken, maar de natuur zal altijd een weg vinden. In Fallout kregen mensen te maken met zowel allesverwoestende kernexplosies als een leger van virus-geïnfecteerde mutanten! Hoop sterft simpelweg als laatste. Of met jou.

Zelfs na een kernoorlog zijn er overlevenden. En frisdrank!

Apocalyps in de praktijk

Als je altijd al jaloers was op de zombieduels tussen Mila Jovovich en haar stuntmannen in Resident Evil, is het misschien tijd om een PlayStation VR aan te schaffen! Een game zoals Resident Evil 7 op een scherm is cool, maar een totaal andere ervaring als mutanten uit alle richtingen kunnen komen! (TIP: Wil je een gamer met een VR-bril echt een hartverzakking bezorgen? Houd hun spel op het scherm in de gaten en raak hun schouders lichtjes aan op het moment dat ze zich veilig wanen. Een game-ervaring die ze niet snel zullen vergeten! 😊)

The Last of Us Part II komt bijna uit. Kijk jij ernaar uit?

De beste post-apocalyptische videogames

Er zijn een hoop games waarin je moet overleven in een wrede wereld vol levende doden, maar ze zijn niet allemaal van dezelfde kwaliteit. Toen The Last of Us in 2013 uitkwam, ontstond er een ware revolutie in de gaming wereld – een intrigerend verhaal, geweldige graphics voor die tijd en uitstekende stemacteurs (Troy Baker als Joel). Deze combinatie maakte echte emoties los bij de spelers. (Wie pinkte er geen traantje weg toen Joel zijn overleden dochter vasthield en zich realiseerde dat zijn kind echt nooit meer terugkwam?). Dit jaar mogen we eindelijk het vervolg van deze succesvolle game spelen. Maar als je nog op zoek bent naar alternatieven en van zombies houdt, raden wij de volgende games aan: State of Decay 2, DayZ, The Walking Dead, Dying Light, Dead Island: Riptide of Resident Evil 7 Biohazard. Als je van survival games houdt, is Fallout 4 of Horizon: Zero Dawn ook een geweldige keuze. Er zijn zo veel games om uit te kiezen! Als je tijdens de quarantaineperiode op zoek bent gegaan naar games, heb je waarschijnlijk opgemerkt dat deze games nu razend populair zijn. Het lijkt erop dat iedereen nog ergere scenario’s wil ervaren dan onze huidige realiteit.

 

Naar de horror gaming poster collectie

 

Humor – de enige verdediging tegen het coronavirus

Hoewel het zombievirus slechts met een doelgerichte kogel is op te lossen, zal een vaccinatie voldoende zijn om het coronavirus te stoppen. Het ontwikkelen van een vaccin is echter een langzaam proces (ondanks de gebeurtenissen in de film World War Z), dus zullen we de komende tijd strikte hygiënemaatregelen moeten opvolgen. Daarnaast kun je je immuunsysteem op peil houden door ook voor een goede mentale gezondheid te zorgen. Humor is het beste medicijn, daarom hebben wij de leukste plaatjes voor jou verzameld om je door deze moeilijke tijd heen te helpen. Volg ons op Instagram en lach elke dag met ons!

Kan de Hulk het coronavirus krijgen?

MASKS FOREVER!

Anti-coronavirus, circa 1998.

De enige manier om een film in de bios te kijken is met een masker.EuropostersDecorate your life

Sinds 1999 is Europosters een van de topverkopers van posters, schilderijen en officiële merchandise in de Tsjechische Republiek en de rest van Europa. Bij ons vind je een enorm aanbod van film, game en sport posters in alle formaten, evenals tal van originele geschenken voor echte fans van Star Wars, Harry Potter, comics of Warner Bros. Wij weten dat mokken, verzamelfiguren, puzzels en kleding de beste cadeaus zijn voor iedereen, ongeacht leeftijd of interesse. Heb jij meer met interieur design? Dan ben je bij ons ook aan het juiste adres! Elke dag versturen we posters, illustraties, fotobehang en kunstreproducties naar tevreden klanten in meer dan 25 landen.


Contact:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +31 970 10270970

Maandag – Vrijdag  ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters Alle rechten voorbehouden.

Top