We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % op geselecteerde wandproducten ONTVANG EEN KORTINGSCODE

BORIS DRASCHOFF: Kubisme en Kubistika zijn niet hetzelfde

24. 04. 2024

Kubistika – Wie gaat er achter deze alias? Berlijns artiest en ontwerper Boris Draschoff, wiens trendy illustraties recent ontzettend populair geworden zijn. Velen onder jullie hebben waarschijnlijk zelfs reeds werk van hem ergens aan een muur hangen! In ons interview, ga jij erachter komen dat zijn werk een dieper verhaal vertelt dan je op eerste blik waarschijnlijk hebt gedacht. Wanneer je nog niet bekend bent met de verzameling van Kubistika, dan wordt het hoog tijd!

 

De artistieke naam van Kubistika komt natuurlijk niet per toeval overeen met de naam van deze stroming moderne kunst – kubisme. Dus niet zomaar een overeenkomst wat betreft gehoor, maar Boris zijn grote inspiratie! De kern van zijn werken ligt in het vereenvoudigen van objecten tot hun essentie. Of het nu gaat om het hervormen van vormen en kleuren langs kubistische lijnen of het maken van waanzinnige pop-artcollages, dat allemaal nog eensextra benadrukt door het perfectegebruik van pastel kleuren, modern goud en tijdloos zwart.

 

 

 

Ons team besloot hem alles te vragen over zijn levensdromen en inspiratie. Wij hopen erop dat dankzij deze informatie zijn kunst iets makkelijker naar jouw muur z’n weg mag vinden.

 

Europosters: Boris, wat is jouw favoriete kleur?

 

Boris: ‘’Ik gebruik veel warme en aardse kleuren die natuur weerspiegelen, wat één van de hoofdelementen in mijn werken is. Echter de meeste mensen zeggen vaak dat zwart de kleur is die ik het meest gebruik. En ze hebben gelijk! Het is mijn favoriete kleur. Waarom? Omdat zwart de kleur waarmee je het combineert versterkt, en letterlijk feller maakt zonder zelfnaar de achtergrond te verdwijnen. Een fascinerende en unieke eigenschap van deze kleur voor mij. Dus het antwoord is zwart!”

 

Europosters: Laten we terug gaan naar het begin, wat heeft jouw uitgesproken artistieke stijl gevormd?

 

Boris: ‘’Dat heeft mij misschien wel honderd jaar gekost’’ Ik herinner me een verhaal dat mijn moeder vaak vertelt: Toen ik ongeveer 6 jaar oud was, nodigde ik mijn hele familie uit naar wat ikzelf mijn kunstgalerij noemde. Gemaakt uit een stel aan elkaar gelijmde dozen met kleine afbeeldingen aan de binnenkant geplakt. Ik denk nog steeds dat het telt als mijn eerste show. Ik weet nog dat de afbeeldingen erg kleurrijk waren. Sindsdien heb ik veel verschillende soorten typen en stijlen verkend. Des te ouder ik werd, des te meer en meer raakte ik gefascineerd door minimalistische motieven, met nogal afgenomen kleurenpalleten. Maar om eerlijk te zijn, ik geloof dat dit een levenslang proces is, waarschijnlijk nooit zal eindigenen constant zal veranderen.’’

 

Europosters: Maar nu kunnen we zien dat natuur de hoofdinspiratie is. Heb je een favoriete plek waar je graag terugkomt en waar je inspiratie uithaalt?

 

Boris: “Ik vind het fantastisch om in Berlijn te wonen, zo’n grote en levendige stad, en tegelijkertijd ben ik omringd met oneindig mooie natuur op slechts 30 minuutjes rijden met de auto. Ik loop graag langs de meren van Brandenburg en laat me inspireren door de nagenoeg ongerepte natuur.‘’

 

Europosters: Naast natuur, zijn de rondingen van het vrouwelijk lichaam vaak in je kunstwerken terug te vinden. Wat is jouw beeld van schoonheid?

 

 

Boris: ‘’Eenvoudige natuurlijke vormen fascineren mij persoonlijk ontzettend, met name cirkels en rondingen. Die vind ik het mooist. Daarom dat je deze vormen vaak ziet terugkomen in mijn kunst in vele verschillende vormen en variaties.  De vorm van het vrouwelijk lichaam behoort tot één van deze elementen – evenals de maan en de zon.”

 

Europosters: Je noemde de vormen van de zon en de maan. Geloof je in enige natuurlijke of bovennatuurlijke krachten?

 

Boris: ‘’De maan, de zon en omtrekken van natuurlijke elementen komen het meest terug in mijn kunst. De eenvoud van deze schoonheid, ondanks hoe complex de natuur is, fascineert me. Neem de zonsondergang bijvoorbeeld, het is eigenlijkmaaréén lijn en een halve cirkel, maar wanneer we de zonsondergang zien, wekt deze sterke en verschillende emoties op. Naar mijn mening is dit fantastisch en inspirerend.”

 

Europosters:  En om af te sluiten, wat is jouw levensdroom Boris?

 

Boris: ‘’Het maken van kunst, welke mensen inspireert om zo veel mogelijk tijd in de natuur door te brengen en de pracht van het leven te delen met hun zielsverwant. Dus gelukkig in mijn geval is dat een levensechte droom waarvoor ik elke dag opnieuw ontzettend dankbaar ben.”

 

Kijk hier voor de gehele verzameling van Kubistika.

Khoa

A nerd who loves cycling, football and the Lord of the Rings. Yes, that's me!EuropostersDecorate your life

Sinds 1999 is Europosters een van de topverkopers van posters, schilderijen en officiële merchandise in de Tsjechische Republiek en de rest van Europa. Bij ons vind je een enorm aanbod van film, game en sport posters in alle formaten, evenals tal van originele geschenken voor echte fans van Star Wars, Harry Potter, comics of Warner Bros. Wij weten dat mokken, verzamelfiguren, puzzels en kleding de beste cadeaus zijn voor iedereen, ongeacht leeftijd of interesse. Heb jij meer met interieur design? Dan ben je bij ons ook aan het juiste adres! Elke dag versturen we posters, illustraties, fotobehang en kunstreproducties naar tevreden klanten in meer dan 25 landen.


Contact:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +31 970 10270970

Maandag – Vrijdag  ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters Alle rechten voorbehouden.

Top