We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
Ontdek de beste deals van deze week: FANTASY & SCIENCE FICTION korting -40 % ×

Batman viert dit jaar zijn 80ste verjaardag. Wie zal de volgende acteur achter het stuur van de Batmobile zijn?

24. 10. 2019

Stel je voor dat Mr. Incredible vleermuisvleugels draagt. Zo zag deze populaire superheld van DC Comics er in 1939 uit toen Bob Kane hem voor het eerst tekende. Sindsdien heeft Batman een aantal belangrijke veranderingen ondergaan (niet alleen zijn outfits) en heeft hij talloze gevaarlijke criminelen verslagen in Gotham City. En hij gaat nog lang niet met pensioen!

Wie zal het Batman-masker nu gaan dragen?

Batman versus Superman

Ook al is de relatie tussen Batman en Superman zo gecompliceerd dat uiteindelijk slecht één van hen zal overleven, zou Batman waarschijnlijk niet bestaan zonder Superman. Dankzij het enorme succes van deze superheld afkomstig van de planeet Krypton vereiste National Comics Publications (nu bekend als DC) de creatie van een ander personage voor hun Detective Comics. Sindsdien is er 80 jaar verstreken. Vandaag de dag staat Batman, ondanks zijn hoge leeftijd, nog steeds bekend als een van de meest populaire superhelden ter wereld en is hij binnenkort weer op het witte doek te bewonderen. Wie zal deze keer de rol van Batman vertolken?

Wie staat er op het punt te zeggen: “Ik ben Batman!”?

Batman versus Batman

Net zoals in de stripboeken zijn er verschillende versies van Batman in de bioscoop verschenen. De eerste film waarin Batman verscheen werd in 1966 geregisseerd door Lesie H. Martinson, waarin Adam West de rol van de eerste Bruce Wayne vertolkte. Natuurlijk werkte hij niet alleen, Alfred en zijn trouwe assistent Robin met wie hij samen het gevecht aanging tegen Joker, Penguin, Catwoman en The Riddler stonden altijd voor hem klaar. Klinkt als een drama, nietwaar? Maar de film was eerder een komedie. Net zoals de stripboeken.

De volgende Batman-film verscheen in 1989 en werd geregisseerd door Tim Burton. Hij maakte twee films waarin Michael Keaton de rol van Batman op zich nam. In de film met de eenvoudige titel ‘Batman’, wordt zijn aartsvijand Joker gespeeld door Jack Nicholson. In de tweede film weerstaat Bruce Wayne de verleidelijke Catwoman (Michelle Pfeiffer) en verslaat hij Danny DeVito, ofwel Mr. Penguin. Na Burton was Joel Schumacher aan de beurt. Hij maakte Batman Forever, waarin Val Kilmer de hoofdrol speelde, en Batman and Robin, waarin George Clooney de rol van Batman voor zijn rekening nam. Deze film, waarin Arnold Schwarzenegger en Uma Thurman de slechteriken speelden, bleek lange tijd de laatste incarnatie in de reeks Batman-films. Er werden wel een aantal animaties uitgebracht, maar de volgende bioscoopfilm, en waarschijnlijk de beste versie tot nu toe, liet op zich wachten tot 2005, toen regisseur Christopher Nolan in beeld kwam.

Hoewel eerdere incarnaties van Batman een komisch tintje hadden, bracht Christian Bale de donkere kant van Batman aan het licht. Deze enigszins criminele superheld werd uitermate populair en boeide alle bioscoopgangers, zelfs als ze geen fans waren van de stripboeken. De geheime ingrediënten bleken een beetje psychologie, wat meer bloed en minder lachwekkende kostuums!  En natuurlijk een goed script. Dankzij Nolan leek The Dark Knight onverslaanbaar. Maar toen kwam de film Batman vs. Superman, waardoor de reputatie van deze held werd beschadigd. Ben Affleck bleek niet de beste keus, hoewel hij toch nogmaals de rol van Batman vertolkte in een andere DC-film, namelijk Justice League. Wat zal er nu gebeuren?

Vampier of vleermuis?

Misschien besloot DC dat Batman een frisse start verdiende vanwege zijn 80-jarige bestaan. Na het fiasco met Ben Affleck ging DC op zoek naar iemand die Batman opnieuw op het witte doek kan laten schitteren. We weten al dat Matt Reeves de film zal regisseren. We weten nog niet waar de nieuwe Batman-film over zal gaan, maar we weten wel wie deze keer het Batman-masker zal dragen. Het is de vampier Edward uit de Twilight-serie – Robert Pattinson! Toen dit nieuwtje bekend werd, deden veel Batman-fans hun beklag over deze keuze. Christian Bale nam het op voor Robert en garandeerde de fans dat deze jonge Britse acteur de rol van Batman prima aankan. De Twilight-saga ligt inmiddels 10 jaar achter ons en Pattinson lijkt niet alleen fysiek, maar ook professioneel gegroeid te zijn. Hij heeft nog geen blockbusters op zijn naam staan (behalve zijn rol als Cedric Diggory in Harry Potter), maar dat staat op het punt te veranderen. Momenteel kun je van zijn acteertalent genieten in het horrordrama The Lighthouse. Voor zijn rol in deze film probeerde de jonge acteur voor het eerst methodacting. Deze methode werd beroemd door Heath Ledger, die zijn rol als Joker zo serieus nam dat het hem zijn leven kostte. Op vergelijkbare wijze leden Christian Bale en Joaquin Phoenix als de meest recente Joker, ook voor hun personages. Hopelijk gaan zij nooit zo ver als Heath Ledger.

Staat DC weer aan de top?

Na een aantal geflopte films (Batman vs. Superman, Justice League, Wonder Woman, Suicide Squad, Shazam…), liet DC zijn fans enigszins teleurgesteld achter. Twee weken na de premiere trekt de nieuwe Joker echter nog steeds volle bioscoopzalen en zijn critici razen enthousiast. Hoewel Joker een personage uit een stripboek is, zal deze succesvolle drama-thriller je dagenlang bijblijven. The Joker is een fascinerende crimineel die je dankzij Joaquin Phoenix’ optreden altijd door een andere bril zal bekijken. Zal hij ook verschijnen in de nieuwe Batman-film? De aartsvijanden van Batman zijn divers. In één stripboek is het zelfs een vrouw (en niet zomaar een vrouw – het is mevrouw Wayne!). We weten nog niet of de nieuwe Batman-film in de voetsporen van Nolan of Phillips’ Joker zal volgen, maar één ding is zeker – Robert Pattinson zal in ieder geval een beter Batman neerzetten dan Ben Affleck 😊

Batman-collectieEuroposters – Decorate your life

Sinds 1999 is Europosters een van de topverkopers van posters, schilderijen en officiële merchandise in de Tsjechische Republiek en de rest van Europa. Bij ons vind je een enorm aanbod van film, game en sport posters in alle formaten, evenals tal van originele geschenken voor echte fans van Star Wars, Harry Potter, comics of Warner Bros. Wij weten dat mokken, verzamelfiguren, puzzels en kleding de beste cadeaus zijn voor iedereen, ongeacht leeftijd of interesse. Heb jij meer met interieur design? Dan ben je bij ons ook aan het juiste adres! Elke dag versturen we posters, illustraties, fotobehang en kunstreproducties naar tevreden klanten in meer dan 25 landen.


Contact:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 777 33 44 55 (alleen in het Engels)

Maandag – Vrijdag  ǀ 7:00 – 15:00

 

© 1999 – 2022 Europosters Alle rechten voorbehouden.

Top