We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
Ontdek de beste deals van deze week: FILMPOSTERS korting -45 % ×

5 Feiten: Dit wist je niet over Stranger Things

27. 10. 2019

De Netflix-hit Stranger Things is een wereldwijd fenomeen dat de harten van miljoenen fans voor zich heeft gewonnen. Wie kent de legendarische Eleven en haar vrienden Mike, Will, Dustin en Lucas nu niet? Het draait echter niet allemaal om de kinderen – de tieners Nancy, Jonathan, Steve en volwassenen zoals Jim Hopper en Joyce Byers spelen ook een belangrijke rol. Vandaag hebben we 5 interessante feitjes voor je uit de wereld van Stranger Things – over zowel de serie zelf als de productie achter de schermen.

Laten we met iets eenvoudig beginnen, dat je misschien toch zal verrassen. Dankzij de opening credits weet je waarschijnlijk wel dat Matt Duffer en Ross Duffer de makers van de serie zijn. Het feit dat deze twee broers zijn is min of meer voor de hand liggend, maar de meeste mensen hebben geen idee dat het zelfs een tweeling is. Daarnaast verliep hun leven bijna vrijwel identiek – ze ontwikkelden beiden op jonge leeftijd een interesse in films, verhuisden allebei naar Los Angeles om aan de filmacademie te gaan studeren en sindsdien schrijven ze samen verhalen en scenario’s. Nog een kleine ‘plotwending’ (😊) aan het einde van dit verhaal – het succes van de Duffer Brothers begon nadat M. Night Shyamalan hun script las.

Billy Hargrove bleek in het laatste seizoen een verrassend positieve rol te spelen in de serie. De grootste pestkop op school bleek plotseling een slachtoffer van de ‘Upside Down’, dat hem in een herkenbaar en tragisch figuur veranderde. Een interessant feitje over de auditie voor deze rol: Dacre Montgomery, die de rol van Billy vertolkt, ging halverwege het lezen van zijn script volledig los, zette een ‘John Lennon’ zonnebril op, speelde Duran Duran-muziek af en eindigde zonder shirt. De Duffer Brothers waren zo onder de indruk van zijn gekkigheid dat ze Dacre onmiddellijk de rol van Billy aanboden. Je kan de video trouwens nog steeds bekijken op het internet…

Het aparte en onbeleefde personage Murray Bauman, vertolkt door Brett Gelman, is een tweede voorbeeld van een personage dat zich met de seizoenen verder heeft ontwikkeld. Complottheorieën en kleine details zijn essentiële karakteristieken voor zijn personage. De makers waren zich hier natuurlijk van bewust, aangezien je in een bepaalde scène in het derde seizoen duidelijk het telefoonnummer van Murray kan zien – 618-625-8313 – en dit nummer zelfs in het echt kan bellen! Dat is niet het enige, je krijgt een vrij lang, vooraf opgenomen bericht te horen dat in de stijl van Murray Bauman werd ingesproken door Gelman zelf (we raden je niet aan om dit nummer vanuit Europa te bellen, vanwege de hoge telefoonrekening 😊).

Een van de meest beroemde scènes uit het derde seizoen is de scène waarin Dustin (Gaten Matarazzo) en zijn vriendinnetje Suzie (Gabriella Pizzolo) het themalied van ‘Neverending Story’ zingen tijdens een ongelofelijk dramatisch moment. Wat je waarschijnlijst niet wist, is dat het eigenlijk het lied van de Ents uit Lord of the Rings had moeten zijn. Je denkt misschien: “Dat is logisch, dat is lang niet zo herkenbaar voor de meeste mensen, daarom hebben ze het veranderd.” De werkelijke reden is echter dat er een Lord of the Rings-serie in productie is onder leiding van Amazon op hun eigen streaming service, de Duffer Brothers maakten zich daarom zorgen over het gebruik van dit liedje in een Netflix-serie.

Tenslotte presenteren we twee alternatieve wendingen die de serie totaal hadden kunnen veranderen. Het leven loopt niet altijd zoals gepland, en deze serie is hierop geen uitzondering. Eleven (Millie Bobby Brown) en Steve (Joe Keery) hadden bijvoorbeeld het eerste seizoen niet moeten overleven. Oorspronkelijk had de serie een mini-serie moeten zijn (sommigen zelfs een anthology-serie, waarbij de vervolgseizoenen een totaal ander verhaal vertellen), waarin Eleven zich in de laatste aflevering zou opofferen om de wereld te redden. En Steve had ‘de slechtste mens op aarde’ moeten voorstellen die aan het einde van de serie zijn verdiende loon kreeg. Nu ben je waarschijnlijk opgelucht dat beide personages een totaal andere richting in zijn geslagen 😊

Naar de Stranger Things-collectieEuroposters – Decorate your life

Sinds 1999 is Europosters een van de topverkopers van posters, schilderijen en officiële merchandise in de Tsjechische Republiek en de rest van Europa. Bij ons vind je een enorm aanbod van film, game en sport posters in alle formaten, evenals tal van originele geschenken voor echte fans van Star Wars, Harry Potter, comics of Warner Bros. Wij weten dat mokken, verzamelfiguren, puzzels en kleding de beste cadeaus zijn voor iedereen, ongeacht leeftijd of interesse. Heb jij meer met interieur design? Dan ben je bij ons ook aan het juiste adres! Elke dag versturen we posters, illustraties, fotobehang en kunstreproducties naar tevreden klanten in meer dan 25 landen.


Contact:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 777 33 44 55 (alleen in het Engels)

Maandag – Vrijdag  ǀ 7:00 – 15:00

 

© 1999 – 2022 Europosters Alle rechten voorbehouden.

Top